Private label

Wilt u uw eigen merk koffiebonen schenken of verkopen? Dan noemen we dat private label koffie. Private label is niet alleen super hip maar ook onderscheidend en bovendien de ultieme manier van marketing. Uw eigen merknaam die ook prijkt op de koffiezak, het koffiekopje, de koffiekaart, theezakje, doosje. Het is allemaal mogelijk. Om tot je eigen merknaam te komen zijn een aantal stappen nodig.

 1. Eigen melange

  Uit onze grote hoeveelheid single origine koffiesoorten kunnen verschillende melanges gemaakt worden. Een melange is een mix van 3 tot 5 verschillende koffiesoorten.  Door deze te mengen komen de beste eigenschappen van de koffiebonen samen. Zo ontstaat een melange die qua smaak, aroma en mondgevoel perfect aansluit bij uw wensen en die van uw klanten.  Een groot voordeel van het kiezen voor het maken van een eigen koffiemelange is de constante kwaliteit. Koffie is een natuurproduct en kan door schommelingen in het klimaat per oogst verschillen in smaak. Door gebruik te maken van meerdere soorten bonen in een melange wordt de smaak constant gehouden. Onze koffie melangeur houdt per oogst goed in de gaten of er invloed is op de smaak van de melanges en past deze desgewenst ook aan. Zo komen u en uw klanten nooit voor een verassing te staan, maar kunt u altijd genieten van uw eigen koffie.
 2. Eigen branding

  Om te zorgen dat de koffie al de smaken ontwikkeld die de boon in zich heeft is het van belang dat tijdens het branden een bepaalde profielcurve wordt gevolgd. Drie dingen zijn daarbij van belang:
  • Ten eerste moet de temperatuur van de trommel  goed zijn voordat de bonen erin gaan, zodat de bonen een interne temperatuur bereiken die hoog genoeg is om de aroma’s te ontwikkelen.
  • Ten tweede moeten de koffiebonen snel in temperatuur stijgen en tijdens het roosteren moet deze temperatuurstijging weer geleidelijk afnemen. Als de temperatuurstijging aan het eind van het branden stagneert, zal de koffie een flauwe smaak hebben en zachtheid verliezen. Als de temperatuur juist blijft stijgen, zal de koffie een ongewenste aangebrande smaak krijgen.
  • Ten derde moet de eerste of First crack plaatsvinden op 75-80% van de uiteindelijke brandtijd om alle benodigde smaken te ontwikkelen. Zodra het roosteren is voltooid, worden de bonen in de open lucht gekoeld door te roeren. Hoe sneller de koeling, des te effectiever, aangezien het brandproces door blijft gaan tijdens het koelen.

  Met deze brandprofiel techniek wordt het mogelijk om het beste uit de koffiebonen naar voren te halen.
  Daarmee ontwikkelen wij jouw smaakprofiel.

 3. Verpakking

  Wanneer u bij ons uw eigen merk koffie heeft gekozen, dan kunnen wij de koffie verpakken en voorzien van uw eigen etiket.
  Geheel in de huisstijl van uw bedrijf. Met onze professionele etiketprinter kunnen wij stickers printen die op de koffiezak passen.Wanneer u nog geen etiketontwerp heeft, kunnen wij uw etiket laten ontwerpen door onze designer. Kiest u voor deze optie? Stuur ons uw logo en de benodigde tekst en wij laten uw etiket ontwerpen. Houdt u rekening met een productietijd van een kleine werkweek. De prijs wordt bepaald in overleg met de ontwerper.Om een sticker te kunnen laten maken hebben wij een JPEG bestand nodig met de volgende onderdelen:
  • Uw foto of tekening.
  • De naam van de koffie.
  • De verpakkingshoeveelheid: 1 kilo, 750 gram, 500 gram of 250 gram
  • Eventuele overige informatie.

  Het etiket heeft de volgende eigenschappen:

   • Breedte 6,2 x lengte 10 cm.
   • Papieren etiket: heeft een matte uitstraling.

Of te wel mogelijkheden te over, wel zo handig om een afspraak te maken met ons om alle mogelijkheden te bespreken.